X=? A kiszámíthatatlan kiszámíthatósága

bzyₜₐₗₐₙság, ₜₑₗⱼₑₛₛég és áy

→ törekszünk a bizonyosság felé ₘₑgfgyé + ₘₑGₛₘₑÉₛₛᵢₒ ₛₛbₗₑ

Megnyitó: 2024. április 9. 18:00

A kiállítást megnyitja: Lázár Eszter, művészettörténész – kurátor

A bizonytalanság életünk elkerülhetetlen velejárója, amely különböző formákban nyilvánulhat meg: a belső, pszichés élményektől kezdve a mindennapok kiszámíthatatlanságáig. Mindegyik esetben lehet szorongást keltő, ugyanakkor a személyes növekedés, a tanulás katalizátoraként is értelmezhetjük. Ha megengedjük magunknak, hogy egy bizonytalan helyzet vagy a kiszámíthatatlanság kényelmetlensége hasson ránk, az segíthet megnyílnunk a fejlődés, a megismerés és az önfelfedezés irányába.

A Képzőművészeti Egyetem szobrász hallgatói művészeti megoldásokkal közelítenek a bizonytalanság nehezen megfogható fogalmához. Szabó Ádám osztálya főleg tapasztalaton alapuló megközelítésekkel dolgozott, mint például a köd sejtelmessége vagy a szeret-nem szeret játék kiszámíthatatlansága. A bizonytalanság néhol az alkotás kivitelezésében és formájában is utolérhető, valamint az ismeretlennel párhuzamba állítva az emberi pszichére való reflektálás is helyet kap.

Kiállító művészek:

Bali Zsófia, Bárdi Dominik, Burján Vanda, Deák Anna, Fodor Bíborka Anna, Gerhát Gyöngyvér, Kerekes Liliána, Kis-Deli Zsombor, Ladányi András, Sarfenstein Ditta, Szeli Kamilla, Szentpéteri Zsuzsanna (Az MKE Szabó Ádám osztálya)

Kurátorok: Antman Kíra, Bakos Bettina, Bodor Sára Vera, Csermák Tamara, Guzmics Petra, László Tamás, Rizmajer Anna (Az MKE Képzőművészet-elmélet BA hallgatói)

Oktatók: Istvánkó Bea, Szabó Ádám

Megtekinthető // Open to the public: Április 09.-25. K-P 12-18:00, Szo 14-18:00

Helyszín // Location: ISBN könyv+galéria Budapest, Víg u. 2, 1084 Hungary

www.isbnbooks.hu