Kocsi Olga – Rákóczi Legendárium

2020. július 23-augusztus 19. 

Megnyitó: július 23. 19:00

Kocsi Olga projektje a 2019 nyarán a Rákóczi tér és a Víg utca sarkán egykor működő RákóCity projketteremben Rákóczi Legendárium címmel megvalósult installáció és eseménysorozat folytatása. Kocsi a tavalyi kiállítás időtartama alatt megismerkedett a környékbeli lakossággal és járókelőkkel, személyes, néha vicces, néha mélyen megható és érdekes történeteket gyűjtve össze tőlük. A látogatókról és betévedőkről polaroid és digitális képek is készültek az installáció központi elemeként szolgáló arany borítású masszázsfotelben. Barátkozás a Rákóczi tér sarkán, kapcsolatok kialakítása és csillogó arany könyvbe zárása. Az ISBN könyv+galériában kerek egy évvel később megvalósuló kiállítás a tavaly összegyűjtött legendákból, a Víg utcai nagy közös palacsintasütésből és a limonádézásokból, valamint a projekt során a helyszínen összeállított fotókönyvből táplálkozik. A látogatók belekóstolhatnak az egy év alatt összeért vizuális lenyomatba, megnézhetik, meghallgathatják az élettörténetek apró de szignifikáns részleteit, és meditálhatnak az arannyal bevont masszázsfotelben.

A kiállítást megnyitja: Vida Vera

Kurátor: Végh Abigél, Vida Vera

Külön köszönet: Ács Johanna, Don Tamás, a Tilos Rádió 7térítő című műsora

Facebook esemény

www.isbnbooks.hu 

Kocsi Olga (1987) Budapesten élő és alkotó multimédia művész. Különböző médiumokkal és anyagokkal dolgozik, főleg fotó- és videoalapú installációkat készít. Multiszenzoriális élményt nyújtó multimediális műveiben olyan, a különböző tudományterületek metszéspontjában elhelyezkedő témákat dolgoz fel, mint a valóság és a virtuális valóság viszonya és annak lehetséges jövőbeli változása; a privát szféra és a köztér határvonalainak feltérképezése és feszegetése. Kiemelten fontos számára a néző aktív bevonása, a különböző rendhagyó befogadói helyzetek megteremtése és alakítása.

2008 és 2016 között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult, ahol média design alap- és mesterszakos diplomákat, vizuális művészet és design tanári végzettséget szerzett, valamint az intézmény médiaművész doktori képzésében is részt vett. 2019-ben a Budapest Portfolio Review FUTURE-talent és Magnum-workshop ösztöndíjasa (Capa Központ). 2017 és 2019 között Derkovits-ösztöndíjban részesült. 2012-ben Köztársasági Ösztöndíjban részesült. Kiállított többek között az M21-ben, a Modem-ben, a Mai Manó Házban, a B24-ben, a Capa Központban, a Stúdió Galériában, a Jurányi Házban, az aqb-ban, a bucharesti Nicodim Gallery-ben, Londonban a Tate Modern és a Saatchi könyvesboltokban, illetve New York-ban a MOMA és a Taschen könyvesboltokban. Művei megtalálhatóak a Modem (Debrecen) és a Fővárosi Képtár (Budapest) gyűjteményében. 

Sajtó: Újművészet Online

Fotó: Kocsi Olga