LAK Róbert | FOUND NATURE

Az ISBN könyv+galéria sok szeretettel vár mindenkit LAK Róbert, Found Nature című egyéni kiállításának megnyitójára.

Megnyitó: 2022. szeptember 27., kedd, 18-21 óra

Megtekinthető: 2022. szeptember 27-október 22. 

A kiállítást megnyitja: Nemes Z. Márió, kritikus, költő, esztéta

Zenei közreműködés: Roncsák Marcell – zenész

Lak Róbert, az ISBN könyv+galériában megrendezett kiállításán ezúttal nem a művész festményei, hanem egy az egész teret betöltő, helyspecifikus installáció lesz látható. 

A Found Nature című projekt gerincét, az elmúlt két év alatt gondos válogatással gyűjtött fák képezik. A kiállítás a feltételezett emberi felsőbbrendűséget alapjaiban kérdőjelezi meg, a természet és az ember viszonyát a poszthumanizmus szempontjából közelítve meg. 

Lak Róbert 1994-ben született Szabadkán az akkori Jugoszláviában. 2013-ban kezdte a tanulmányait Szegeden. A 2015/2016-os tanév őszi szemeszterében az École Supérieure d’Art de Bretagne Quimperi egyetemén tanult, Erasmus ösztöndíjjal. Első önálló kiállítása, A Szabadság Fogságában címmel, 2016-ban volt a szabadkai Klein House galériában. Számos csoportos kiállításon szerepelt, többek között Franciaországban, Szerbiában, Magyarországon, Szlovákiában és Romániában 2018-ban a Trash Art Hungary első díját nyerték el egy négytagú, vajdasági származású művészekből álló csoporttal.

2020 óta kurátorként is tevékenykedik, például a Nonhuman vagy az Otthonról Haza c. csoportos kiállítások társkurátoraként.

A Forum kiadó TraN(S)action fordítássorozatának részeként könyveket is illusztrált, valamint szerepelt a Symposion Trauma / Nostalgia sorozatának harmadik számában.

A kiállítás az NKA támogatásával valósult meg.

Sajtó:

Új Művészet

Prae.hu

Artmagazin online

Fotó: Lukács Máté