Trashbook – A címváltoztatás jogát fenntartjuk

#trashbook – a címváltoztatás jogát fenntartjuk
2018. február 27-március 29.
Megnyitó: 2018. február 26. (hétfő) 19:00
A kiállítást megnyitja: Pajor Kristóf

 #trashbook 2. – az új koncepció
A kiállítás előkészítése során a szerzők, Biró Dávid és Dobokay Máté az átmeneti térrel, ezen belül is a költözéssel kezdtek el foglalkozni. Az első könyv a művészek által közösen használt privát térből építkezett, míg a második kiindulópontja az együttműködésen alapuló munka és a közös műtermi környezet. A mostani kiállítás (#trashbook – a címváltoztatás jogát fenntartjuk) és a hozzá tartozó füzetek a következő könyv mellékletét képezik. A bemutatott válogatás minden esetlegességével – és adott esetben eltartásával az eredeti anyagtól -, folytatja a korábbi gondolatmenetet.

#trashbook – az eredeti koncepció
“A kollégiumban szobatársak lettünk, így közös életterünkből kiindulva, mindennapi tárgyakkal kezdtünk el foglalkozni; önmaguktól generálódó objekteket örökítettünk meg közvetlen környezetünkben. A legtöbb képet mindennapi helyzetekben, közösen, vagy egymásnak készítettük. A privát fotográfiát vettük alapul, ami megismételhetetlen pillanatok rögzítéséből, azaz egyszerű dokumentációs szándékból építkezik. Az amatőr fotográfia jellemzői az őszinte nyersesség, a közvetlenség, valamint a megörökítés gesztusa, ezeketet használtuk mi is a #trashbook sorozat képein.
A könyvformátum a naplóvezetésre utal, ami szintén a privát szféra fontos eleme. A képek hordozóiként szolgáló anyagokat mi magunk gyűjtöttük, majd újrahasznosítottuk személyes pillanataink megörökítésére. Az unikális felületeken megjelenő tárgyak és tárgyegyüttesek ezáltal illékonyságot és megismételhetetlenséget sugároznak.”
/Biró Dávid, Dobokay Máté/

A projekt a Trashbook-pályázat nyertes kiállításaként valósult meg.
A díj átadására 2018. február 24-én, szombaton 18 órakor kerül sor. Az eseményre szeretettel várjuk a sajtó képviselőt. A díjat átadja: Biró Dávid és Dobokay Máté.
http://trashbook.tumblr.com/competition

Facebook esemény 

Fotó: Biró Dávid