mézes tünde – On the first page

2020. szeptember 29 – október 30. 

Megnyitó: szeptember 29. 16:00-22:00

1991-ben Tim Berners-Lee létrehozta az első weblapot, amely az információ elérésének és rendezésének új módjához vezetett. Ma, közel 30 év múltán hatalmas mennyiségű adat áll rendelkezésünkre különböző oldalakon elrendezve. De mégis, mi lehet az arány az ily módon rendelkezésre álló információ és a birtokolt tudás között? És mi az, aminek folyamatosan tudatában vagyunk? Észrevesszük például az évszakok váltakozását?

A kiállítás felvetése, hogy létezhetett az internet előtt, illetve azzal párhuzamosan egy másfajta törekvés is, amely a befogadó előzetes ismereteire és érzékenységére hagyatkozott és rövid, kódolt üzeneteken keresztül igyekezett számottevő információt átadni. Mintha egy mottót olvasva megismernénk az egész könyv tartalmát.  A kiállítási enteriőr ennek a félbemaradt kutatásnak a színhelye, egy régen elhagyott laboratórium, valahol félúton könyvtár és szerverszoba között.

Támogató: NKA

!!!Technikai információ!!!

A járványügyi helyzetre való tekintettel mi is rendhagyó eseménnyel készülünk. A megnyitó napján délután 4 és este 10 óra között a művész jelenlétében lehet megtekinteni a kiállítást. Szeretnénk betartani a távolságtartásra vonatkozó ajánlásokat, ezért az esemény falán szavazást hozunk létre. Kérjük jelöld be mikor szeretnél jönni és ha teheted, igyekezz olyan időpontot választani, amit még nem választottak sokan. Rendezvény tilalom egyelőre nincs érvényben, de megnyitóbeszéddel ezúttal nem készülünk. A maszkviselés minden üzlethelyiségben kötelező, így kérjük úgy készülj, hogy az üzletbe nem lehet bejönni az orrot és a szájat teljesen eltakaró maszk nélkül. Kézfertőtlenítőt a helyszínen biztosítunk. 

Facebook esemény

Sajtó:

A tárgyba sűrített tudás birtoklása mint lehetetlen küldetés

PRAE.HU

Kortárs Online

Fotó: Gyuricza Mátyás