Kárpáti János Iván // INTRO

2018.  június 12-július 18.

Megnyitó: 2018. Június 11. 19:00

A sorozat kiindulópontja egy folyamatosan bővülő fotósorozat, amelyet magyar–idegennyelvű szótárak azon oldaláról/éléről készítek, ahol a nyomtatási eljárás során rákerült a „regiszter”, ami az egyes betűk kiadványon belüli helyét mutatja. Ez a kódszerű, sematikus motívumrendszer a szótárban szereplő két nyelv szókincsének és azok kapcsolatának egyfajta leegyszerűsített megjelenési formája, amely az ábécé közös megegyezésen alapuló, mindenki által elfogadott rendszerén átszűrődve jeleníti meg az egyik legfontosabb tevékenységünket: a kommunikációt.

A munkához tartozik egy hanginstalláció. A regiszterekről készült fényképek sorbarendezésével a kottaszerű rendszerré transzformálódó látványt számítógépes technika segítségével audio-térélménnyé alakul: a szótárak élei lineárisan leolvasva, „lefordítva” egy többszólamú hangkulisszává válnak.

Kárpáti János Iván médiaművész, 2017-ben szerzett diplomát a Bécsi Iparművészeti Egyetem ( Universität für Angewandte Kunst) Transmediale Kunst szakán (Prof. Mag. Art. Brigitte Kowanz). A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület senoir tagja.

 

Helyszín: ISBN könyv+galéria

1084 Budapest, Víg utca 2.

Nyitva tartás: K-P: 12-19:00, Szo: 14-18:00

!!Az ISBN június 14. és 18. között technikai okok miatt ZÁRVA tart!!

Facebook esemény

Sajtómegjelenés:
http://www.kortarsonline.hu/aktual/kepzo-karpati-janosi-ivan.html