Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szabó Kristóf – KristofLab: A leghangosabb suhogás / The Loudest Rustle

February 6 @ 18:00 - March 1 @ 18:00

Szabó Kristóf – KristofLab: A leghangosabb suhogás

A leghangosabb suhogás c. kiállítás központi témája az ember és a természet viszonya a környezetszennyezés és a kezelhetetlen hulladéktermelés relációjában. A helyspecifikus installáció fókuszában a Tisza folyó és annak szennyezettsége áll, kiemelve a városi környezet és a természeti ökoszisztéma közötti kapcsolatot. A Tisza folyó és környezete példa arra, hogy az emberi tevékenység miként járul hozzá a tájképek alakulásához, megváltozásához, valamint annak lerombolásához. „Vajon mi történne, ha „megtisztítanánk” a természetet az ember nyomaitól?” – teszi fel a kérdést a művész.

A bemutatott installáció különlegessége többek között abban rejlik, hogy részben a Tisza folyó vizéből származó műanyag hulladékból készült. Az installáció a Tisza folyását követi és olyan erőteljes képet tár elénk arról a valóságról, amelyben évtizedek óta élünk, amely rávilágít a szennyezés különböző ökoszisztémákra, többek között a folyókra gyakorolt hatására. A folyó suhog, azonban hangja átalakul, folyamában már nem csak életet adó vizének csobogása hallatszik. Egyre inkább az emberi hanyagság nyomán keletkezett hulladék-folyó erodálódó zajára figyelünk fel, amelyet a hanginstallációban szereplő hibajelek tesznek érzékelhetővé. A tárlaton szereplő videómunka célja nem csupán a Tiszára irányuló figyelem felkeltése, hanem a probléma globális összefüggéseinek hangsúlyozása is. Az alkotások arra hívják fel a figyelmet, hogy a művészet és a tudatosság összekapcsolásával jelentős lépéseket tehetünk a környezeti problémák kezelése felé.

A műalkotás létrehozását a PET Kupa műanyag hulladékkal támogatta.

Kiállító művész: Szabó Kristóf – KristofLab

A kiállítás kurátora: Lenkey Viola Dóra

Grafika: KristofLab

Helyszín: ISBN Könyv+Galéria, 1084 Budapest, Víg u. 2.

Megnyitó időpontja: 2024. 02. 06. (kedd) 18 óra

Megtekinthető: 2024. február 6 – 2024. március 1.

Kristóf Szabó – KristofLab: “The Loudest Rustle”

“The Loudest Rustle” exhibition provides an exploration of the complex and often damaging relationship between humanity and nature, focusing on the Tisza River and the environmental issues surrounding it. The site-specific installation highlights the relationship between the urban environment and the natural ecosystem. The Tisza River and its surroundings are an example of how human activity contributes to the formation, alteration and destruction of landscapes.The artist’s question, “I wonder what would happen if we ‘cleaned’ nature of the traces of man?”, prompts a profound reflection on the impact of human activity on the environment.

One of the special features of the installation is that it is partly made of plastic waste from the Tisza River. The installation follows the flow of the Tisza and presents a powerful image of the reality we have been living in for decades, highlighting the impact of pollution on various ecosystems, including rivers. The river is rushing, but its sound is changing, its flow is no longer just the ripple of its life-giving waters. The erosive sound of the river of waste caused by human negligence is increasingly audible, and is made palpable by the fault signals in the sound installation. The video work in the exhibition aims not only to raise awareness of the Tisza, but also to highlight the global context of the problem. The works highlight the fact that by combining art and awareness, we can make significant steps towards solving environmental problems.

PET Cup supported the creation of the artwork with plastic waste.

Exhibiting artist: Kristóf SZABÓ – KristofLab

Curator: Viola Dóra LENKEY

Graphic design: KristofLab

Location: ISBN Books+Gallery, 1084 Budapest, Víg str. 2.

Vernissage: 6th February 2024, 18.00 

On view: 6 February 2024 – 1 March 2024.

Részletek

Kezdés:
February 6 @ 18:00
Vége:
March 1 @ 18:00
Esemény Category:
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://fb.me/e/3f9sdSmgy

Szervező

ISBN könyv+galéria

Helyszín

ISBN könyv+galéria
Víg utca 2.
Budapest, 1084 Hungary
+ Google Térkép
Telefon:
+3617841082