Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Punk Konyha 3. Kalóz Kiadás

March 14 @ 18:00 - 20:00

2016-ban kezdtük a Punk Konyha Funzinok szerkesztését. Azt kerestük, hogy az alternatív életformákhoz kapcsolódik-e hasonlóan alternatív ételforma.
Az első két számban David Bowie kedvenc ételétől a Shepherd’s Pie-tól kezdve a legkülönfélébb helyzetekre fókuszáltunk, az újrahasznosított, a vegán konyhán át, a colonial-, és válság foodig.
A Kalóz kiadás a 17. század tengeri kereskedelmi tevékenysége folytán megerősödő, független kalóz kultúrát vizsgálja, ami egyfelől bővelkedik szertelenségekben, másfelől viszont ínséges időkre is megoldásokat kínál. A kalóz történetek művészeti, irodalmi és társadalmi beépülése a hétköznapjainkba valamint a kalóz utópiák, mint város, vagy állami működés kísérletek szintén tanulsággal szolgálhatnak, amiket eredeti és saját receptekkel illusztrálunk.

Olyan nevek szereplnek a funzinban, mint William Dampier, a tudós-kalóz-szakács, Daniel Defoe és Mission kapitány, William S. Borroughs, Peter Lamborn Wilson aka Hakim Bey, Hegedűs Péter /Ogi és nem utolsó sorban Tóth Károly Eniste Überground_ZeroGLab.

A funzint szerkesztette: Syporca Whandal és Szabó Eszter Ágnes
A szerkesztőkkel Szalipszki Judit beszélget.

Fekete mély víz_Live act
Túlélő keksz/Hardtack

Részletek

Dátum:
March 14
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény Category:

Szervező

ISBN könyv+galéria

Helyszín

ISBN könyv+galéria
Víg utca 2.
Budapest, 1084 Hungary
+ Google Térkép
Telefon:
+36204755781