Események betöltése

« All Események

DIVING FLIGHT

May 10 @ 18:00 - June 3 @ 19:00

DIVING FLIGHT – terraformáló szivacskoncept
2022. május 10 – június 3.

Megnyitó: május 10. 18:00-21:00, a művészek jelenlétébenhttps://fb.me/e/1FG9xNKPv

A búvárrepülés a mélység és magasság közötti átjárás lehetősége, kapcsolat a tengerfenék kagylói, kavicsai, szivacsai és az ég csillagai között. Mi emberek a kettő között élünk valahol félúton, mert így látjuk. A tengerparton megrémít a hatalmas víz és ég találkozása, amiben nekünk embereknek nem sok szerep jutott. Mégis minden alkalommal kavicsokat gyűjtünk és szivacsot halászunk és, ha tehetnénk, akár csillagokat is gyűjtenénk az égről. 

A szivacs egy olyan természeti képződmény, amely se nem növény, se nem állat, inkább valamilyen megfoghatatlan és számunkra meg nem értett lény. Mindent magába szív majd átereszt. A hordalékot, szemetet és csontokat bent tartja és ezáltal tisztítja a környezetében a vizet, mint ahogy mi is tisztítjuk vele magunkat vagy a konyhánkat. Csak akkor gondolunk bele a szivacs természetébe, ha saját közegében, a tengerben találkozunk vele és ugyanekkor kezdjük el tisztelni és rajongani érte. Sőt mi több, szeretnénk birtokolni, mint olyan tárgyat, amin folyamatosan gondolkodhatunk, hogy mindig érezzük alattunk a mélységet, fölöttünk pedig a magasságot. Valahol a kettő között nekünk is van helyünk, de ennek ellenére ne felejtsük el, hogy az univerzum végtelen és hogy a „fel” és a „le” is relatív. 

Kicsiny emberi lényünk elemi ösztöne a gyűjtögetés és ha felismerjük a lehetőséget a kapcsolódásra az univerzum számunkra kijelölt határaival, akkor felismerjük a búvárkodás és az űrhajózás közötti összefüggést. Ékszerek, sok-sok ékszer, ami feldíszíti a Földet.

Kiállítók: Boldizsár Zsuzsa, Horváth Sophie, Szabó Eszter Ágnes, Zámori Eszter, Vígvári Virág, Syporca Whandal

ISBN könyv+galéria

1084 Budapest, Víg u. 2.

Nyitva: K–P 12-19:00, Szo 14-18:00 

http://isbnbooks.hu 

dav

 

DIVING FLIGHT – terraforming sponge concept
10 May – 3 June 2022.

Opening: 10th May 6-9pm, in the presence of the artists

 

Scuba diving is the possibility to cross between depth and height, a connection between the shells, pebbles, cichlids and stars of the seabed. We humans live somewhere in between, because that’s how we see it. On the beach, we are frightened by the meeting of the vast water and sky, in which we humans only have a little part. Yet all the time we collect pebbles and fish for sponges and, if we could, we would even collect stars from the sky. 

A sponge is a natural phenomenon that is neither plant nor animal, but rather something intangible and incomprehensible to us. It absorbs and permeates everything. It traps sediment, rubbish and bones and thus cleans the water in its environment, just as we use it to clean ourselves or our kitchen. It is only when we encounter it in its own environment, the sea, that we begin to appreciate and admire it. What is more, we want to possess it as an object on which we can constantly reflect, so that we can always feel the depth beneath us and the height above us. Somewhere in between, we have a place, but nevertheless, let us not forget that the universe is infinite and that ‘up’ and ‘down’ are relative. 

The basic instinct of our human beings is to collect, and if we recognise the opportunity to connect with the boundaries of the universe that have been set for us, we will recognise the connection between diving and space travel. Jewellery, lots and lots of jewellery, adorning the Earth.

 

Exhibitors: Zsuzsa Boldizsár, Sophie Horváth, Ágnes Eszter Szabó, Eszter Zámori, Virág Vígvári, Syporca Whandal

 

ISBN books+gallery

1084 Budapest, Víg u. 2.

Tu-Fri 12-7pm, Sat 2-6 pm 

https://www.isbnbooks.hu/en/ 

 

Részletek

Kezdés:
May 10 @ 18:00
Vége:
June 3 @ 19:00
Esemény Categories:
,
Esemény címkék:
Honlap:
https://fb.me/e/1FG9xNKPv

Szervező

ISBN könyv+galéria

Helyszín

ISBN könyv+galéria
Víg utca 2.
Budapest, 1084 Hungary
+ Google Térkép
Telefon:
+36204755781