Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Balogh Viktória: KERT

2018-05-08 @ 19:00 - 2018-06-08 @ 19:00

Megnyitó: 2018. 05. 08. 19:00
Megnyitja: Pettendi Szabó Péter

A projekt központjában egy kert áll. A kiállítás által teremtett kontextusban a kert mint helyszín, mint életforma, mint egy bizonyos, nyelvi eszközökkel nehezen meghatározható tudás lelőhelye jelenik meg.  A tudás misztikuma, eredete, megfogalmazásának különféle módjai, a tudás megszerzésével és ápolásával kapcsolatos személyesség és objektivitás dinamikája mind mind nehezen rendszerezhető élmények.
Balogh Viktória szüleinek birtokával foglalkozó munkája ezzel a tudással és a hozzá vezető úton szerezhető és kereshető élmények összegzésével foglalkozik. A témáról való intenzív gondolkodást megelőzően a kutatás fókuszpontjaként és tárgyaként szolgáló lokáció, az adott kert a semmiből valamit teremtő heroikus munka helyszíneként aposztrofálódott.
A bemutatott anyag több szeletből áll: fotókönyv, önálló fotográfiák, családi archívumból kiemelt képek, videók.

Az esemény a Küszöb Fesztivál keretében valósul meg. Fő támogató: MVM

Nyitva tartás:
K-P: 12-19:00
Szo: 14-18:00

www.isbnbooks.hu

//

Viktória BALOGH: Garden
09.05-08.06.2018
Opening: 7pm, 08.05.2018.

The focus of the exhibition is a garden – Viktoria Balogh’s parents’ garden.
In the context created by the works, the garden is a venue as a way of life as a certain place of splanchnic knowledge that can be hardly determined with linguistic means. The exhibition deals with this knowledge summing up the experiences that can be gained through the road.
The photographs, maps, as well as the time expressing motion pictures and images from the family archive all depict the garden.
The photobook represents a year of István Balogh’s and Ágnes’ land and sometimes even the grandparents’ land turns up as well.
The works of Balogh raises questions as for instance the preservation of knowledge as a family heritage, the relationship between the rural and the urban environment, the contemporary interpretation of the garden as a symbol as well as the maintenance of the land beside working in a full time job.
The daily work that is needed to produce and consume requires a great deal of know-how and creativity, an attitude that is in many respects reminds us for the professional and creative processes in the city.
Balogh’s works are prints of a diligent mentality by returning to the garden trying to preserve the knowledge passed on from generations to generations.
In addition, the garden has a metaphorical meaning besides the knowledge that can be described by numbers and results, since it is a place of heroic work that creates something from nothing.

Facebook event

_________________________________________________________________________________________________
Küszöb Fesztivál

A Küszöb Fesztivál tizenegy kortárs művészeti intézmény együttműködésén alapul, középpontjában a pályakezdő képzőművészek lehetőségei, problémái állnak. Az egyhónapos eseménysorozat koordinátora Don Tamás, a MODEM kurátora, mesterszakon írt szakdolgozatában foglalkozott először a témával. Az általa készített interjúk, kérdőívek, kötetlen műtermi beszélgetések rávilágítottak arra, hogy a felsőoktatási intézményrendszerből kikerülve a pályakezdő fiatalok légüres térbe kerülnek, mivel hiányoznak azok az intézmények, amelyek segítenék az „átzsilipelést”. További problémákat jelent, hogy tanulmányaik során kevés útmutatást kapnak arra vonatkozóan, hogyan is tudnának sikeresen integrálódni a művészeti közegbe.
Ezeket kiküszöbölendő a fesztivál egy új mikro-intézményrendszeri struktúra létrehozására tesz javaslatot. Célja a fiatal képzőművészek, és alkotásaik bemutatása egy szélesebb közönség előtt; ennek keretében 2018 májusában tizenkét egyéni és egy csoportos kiállítás valósul meg Budapesten.
A pályázatra beérkezett projektek közül a befogadó intézmények demokratikusan választhatták ki a szellemiségükben leginkább a profiljukba illeszkedőt. A kölcsönös szimpátián alapuló közös munka és a nyitás nemcsak új projektek megszületését teszi lehetővé, de egy újfajta együttműködésen alapuló hozzáállás kialakulásához is vezethet. Fontos kiemelni a résztvevő intézmények sokszínűségét: nagyon eltérő működésű, fenntartású, profilú kiállítótérről van szó, de valamennyi lényegesnek tartja a pályakezdő művészek támogatását.

Honlap: https://kuszobfesztival.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/kuszobfesztival/
Instagram: https://www.instagram.com/kuszobfesztival/

A fesztivál főszponzora: MVM Magyar Villamos Művek zrt.
A Küszöb Fesztivál médiatámogatója az Artmagazin Online

Részletek

Kezdés:
2018-05-08 @ 19:00
Vége:
2018-06-08 @ 19:00
Esemény Category:
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/2116948631678825/

Szervező

Küszöb Fesztivál
Honlap:
https://kuszobfesztival.wordpress.com/

Helyszín

ISBN könyv+galéria
Víg utca 2.
Budapest, 1084 Hungary
+ Google Térkép
Telefon:
+3617841082